Fusion

DM fusionerer med den akademiske fagforening Kommunikation & Sprog. Læs mere

Robotter og AI kan stoppe tøjspild og spare ressourcer

Del artikel:

Tekstilaffald bliver brugbart igen på et avanceret, dansk sorteringsanlæg

I dag er tekstilbranchen en af de mest forurenede brancher i verden, og ny lovgivning er på vej fra EU for at gøre tekstilbranchen mere cirkulær. 

Rikke Bech har en mange års erfaring fra tøjbranchen. Hun mærkede en stigende frustration over, at det tøj, der satte så stort et klimaaftryk på kloden, havde så kort en levetid. 

”Jeg tror på, at man bliver nødt til selv at gå forrest, hvis man vil have ændret tingene," siger hun. 

Nu er Rikke Bech founder bag Danmarks første sorteringsanlæg til tekstiler, hvor mange flere tekstiler kan genanvendes og blive til nyt tøj igen. Anlægget kan sortere tøjaffald i 31 forskellige tekstilsammensætninger.

Robotter forvandler gamle klude til genbrugsguld

Tekstilindustrien er den fjerdestørste klimasynder i verden, og meget tøj ender som affald i Afrika og Asien. DM BIO har talt med iværksætter og tidligere tøjdesigner Rikke Bech, der vil gøre tekstilaffald brugbart igen med et avanceret sorteringsanlæg.

Find artikel her.

 

Rikke Bech CEO/Co founder

NewRetex arbejder med tekstiler og genanvendelse i et cirkulært loop. Virksomheden modtager og sortere brugte tekstiler og sortere i farver og materialer, så de kasserede produkter kan få nyt liv.   

Sorteringsanlæggets analyser af tekstilaffald viser, at ca. 89 pct. er egnet til genanvendelse eller downcycling, og ca. 69 pct. kan genanvendes mekanisk, hvilket er mere miljøvenlig end kemisk genanvendelse. 

"Vi mærker en stigende levering af brugte tekstiler fra kommunerne, og jeg forventer kun, at deres behov for sortering bliver langt større fremadrettet," siger Rikke Bech.

Hvem er vært?

DM BIO-Klima
- et netværk under BIO

Hvem er DM BIO?

DM BIO er et fagligt fællesskab, der vil udvide din horisont og inspirere til, at grønne fagligheder samles, vidensdeler og debatterer det, der rører sig. Fra natur, klima, miljø og bæredygtighed til by- og arealplanlægning, teknologi og fødevarer. DM BIO er et resultat af fusionen mellem DM, JA og DSL, som har samlet kræfterne for at bidrage til at forme fremtidens arbejdsmarked med viden i fokus.

Læs mere om DM BIO

Afbud

Bliver du forhindret i at deltage, vil vi gerne have dit afbud så hurtigt som muligt, og senest dagen før arrangementet. Dette er af hensyn til planlægning og så en anden kan få glæde af din plads.

Du kan melde afbud på Mit DM

Kontakt

Cathrine Norup
Møde- og kursussekretær

Telefon: 3815 6734
Mail:
cano@dm.dk

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 5. marts 2024 16:00 - 17:30
Sted Online
Tilmeldingsfrist 3. marts 2024 - kl. 23:30
Medlemspris Gratis
Pris for andre Gratis

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}