AI hjælper tekstilbranche med at blive cirkulær

Del artikel:

Vores mål: At mere tøj kan blive tøj igen!

At starte en cirkulær virksomhed uden at kunne regne på et eneste budgettal kan umiddelbart virke rigtig dumt, men det kan føles helt fantastisk i maven!

Rikke Bech er founder bag Danmarks første sorteringsanlæg til tekstiler, hvilket betyder at mange flere tekstiler kan genanvendes og blive til nyt tøj igen.

I dag er tekstilbranchen en af de mest forurenede brancher i verden, hvilket betyder at der er ny lovgivning på vej fra EU for at gøre tekstilbranchen mere cirkulær.

Automation og teknologi er noget af det, der skal være med til at ændre den måde vi forbruger og smider tekstiler ud på. Det gælder om at passe godt på jordens ressourcer på en mere hensigtsmæssig måde, så vi kan benytte de samme ressourcer igen og igen.

Hos NewRetex arbejder de med tekstiler og genanvendelse i et cirkulært loop. De modtager og sortere brugte tekstiler, så de kasserede produkter kan få nyt liv. Ved at sortere tekstilerne i farver og materialer, sørger de for at langt mere tekstilaffald kan genanvendes. NewRetex tilbyder intelligent og automatisk sortering, så mulighederne for genanvendelse effektiviseres og forbedres.

Robotter forvandler gamle klude til genbrugsguld

Tekstilindustrien er den fjerdestørste klimasynder i verden, og meget tøj ender som affald i Afrika og Asien. DM BIO har talt med iværksætter og tidligere tøjdesigner Rikke Bech, der vil gøre tekstilaffald brugbart igen med et avanceret sorteringsanlæg.

Find artikel her.

 

Rikke Bech CEO/Co founder

Denne eftermiddag vil Rikke Bech dele ud om sin rejse fra ide til nu at stå med en forholdsvis ny virksomhed, som innovativt udvikler viden og processer om hvorledes ny sensor-, robot- og automations-teknologi kan anvendes til at foretage intelligent og automatiseret sortering af kasserede tekstiler.

På nuværende tidspunkt har NewRetex et pilot-testanlæg, hvor de kan behandle 18 tons om ugen. Anlægget bliver i løbet af 2022/23 udvidet, så det i 2025 kan håndtere 40.000 tons tekstiler.

Hvem er vært?

DM BIO-Projektledere
- et DM BIO netværk

Hvem er DM BIO?

DM BIO er et fagligt fællesskab, der vil udvide din horisont og inspirere til, at grønne fagligheder samles, vidensdeler og debatterer det, der rører sig. Fra natur, klima, miljø og bæredygtighed til by- og arealplanlægning, teknologi og fødevarer. DM BIO er et resultat af fusionen mellem DM, JA og DSL, som har samlet kræfterne for at bidrage til at forme fremtidens arbejdsmarked med viden i fokus.

Læs mere om DM BIO

Afbud

Bliver du forhindret i at deltage, vil vi gerne have dit afbud så hurtigt som muligt, og senest dagen før arrangementet. Dette er af hensyn til planlægning og så en anden kan få glæde af din plads.

Du kan melde afbud på Mit DM

Kontakt

Cathrine Norup
Møde- og kursussekretær

Telefon: 3815 6734
Mail:
cano@dm.dk

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 5. marts 2024 16:00 - 17:30
Sted Online
Tilmeldingsfrist 3. marts 2024 - kl. 23:30
Medlemspris Gratis
Pris for andre Gratis

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje