Til indhold

Økologiske snitblomster i Danmark

Tina Brok Hansen
© Tina Brok Hansen

Gratis

Produktion af snitblomster i Danmark er en niche, i særdeleshed når der er tale om produktion af økologiske snitblomster.

Måske burde der være mange flere af den slags producenter i Danmark med "økologi i vasen" i betragtning af, at snitblomster er en af de varer, der har det højeste CO2-aftryk i forhold til levetid.

Brede Havekiosk, der ligger på Mangholm ved Hillerød, har i 7 år arbejdet med dyrkning og salg af økologiske snitblomster - måske som de eneste i Danmark - men det er et marked, hvor det er svært at skabe et overskud. Rikke Lentz producerer også økologiske blomsterfrø, afholder workshops i blomsterbinding og arbejder i vinterhalvåret med tørrede blomster fra egen mark.

Læs mere om Brede Havekiosk her.
(annonce fortsætter under billedet)

Det er en staudehave, som altid er åben for gårdens besøgende og en produktionsmark, som deltagerne på denne dag har fået lov at besøge for at blive klogere på, hvordan de gør, så der er harmoni mellem økologi og økonomi. Rikke Lentz viser rundt i de 2 anlagte blomsterhaver og fortæller om hendes store passion.


Hvem er vært?

Dansk Hortonomforening
- et DM BIO-netværk

Køb Rikke's bog til specialpris

Rikke Lentz er forfatter til 2 bøger der ud over at byde på mange gode og faglige input også indeholder de smukkeste blomsterbilleder.

Denne eftermiddag kan du købe en bog til kr. 300 (normalt 350.-) eller begge bøger til kr. 575.-

Bestil ved tilmelding - betales på dagen.

Se uddrag fra bogen her: Økologiske blomster - blomsterbondens dyrk selv guide 

Se uddrag fra bogen her: Økologi i vasen
- blomsterbondens buket- og vaseguide

Hvem er DM BIO?

DM BIO er et fagligt fællesskab, der vil udvide din horisont og inspirere til, at grønne fagligheder samles, vidensdeler og debatterer det, der rører sig. Fra natur, klima, miljø og bæredygtighed til by- og arealplanlægning, teknologi og fødevarer. DM BIO er et resultat af fusionen mellem DM, JA og DSL, som har samlet kræfterne for at bidrage til at forme fremtidens arbejdsmarked med viden i fokus.

Læs mere om DM BIO

Afbud

Du bedes melde afbud på MitDM senest to dage før arrangementets afholdelse. Ved manglende afbud faktureres et udeblivelsesgebyr på kr. 200 per dag.

Kontakt

Cathrine Norup
Kontorfuldmægtig

Telefon: 3815 6734
Mail:
cano@dm.dk

Tina Brok Hansen
© Tina Brok Hansen