JA og DSL er fusioneret med DM

Fusionen er trådt i kraft 1. januar 2023. Læs mere

Til indhold

Podekursus på Pometet

Colourbox
© Colourbox

Lær at pode 3 M7-grundstammer hjem til haven.

Pometet har en meget omfattende sortsamling. Særligt samlingen af æblesorter fra ind- og udland er meget omfangsrig, men Pometet har samlinger inden for alle de meste almindeligt dyrkede frugtarter i Danmark.

Pometmester Lasse Lose indleder denne eftermiddag med teori om podning. Hvorfor vælger man at pode, og hvad er og kan en grundstamme? I nogle tilfælde vælger man også grundstammen i forhold til sundhed, vækstkraft og levetid, og det gælder i udstrakt grad for frugttræernes vedkommende.

Efter teorigennemgangen er det tid til at øve podning, inden du skal pode 3 M7-grundstammer, som du får med hjem til haven. Pometet vil vælge 4-5 spændende sorter ud, som der kan vælges imellem. Du modtager din egen podekniv, som du får med hjem og kan arbejde videre med.

Netværket byder på en sandwich og vand.

Hvem er vært?

DM BIO Haveentusiaster
- et BIO netværk

Hvem er DM BIO?

DM BIO er et fagligt fællesskab, der vil udvide din horisont og inspirere til, at grønne fagligheder samles, vidensdeler og debatterer det, der rører sig. Fra natur, klima, miljø og bæredygtighed til by- og arealplanlægning, teknologi og fødevarer. DM BIO er et resultat af fusionen mellem DM, JA og DSL, som har samlet kræfterne for at bidrage til at forme fremtidens arbejdsmarked med viden i fokus.

Læs mere om DM BIO

Afbud

Du bedes melde afbud på MitDM senest to dage før arrangementets afholdelse. Ved manglende afbud faktureres et udeblivelsesgebyr på kr. 200 per dag.

Colourbox
© Colourbox