Til indhold

Paulownia – verdens bedste klimatræ

Jesper Schytte
© Jesper Schytte

Det hurtigst voksende træ, der opsuger mest CO2 i verden.

Paulownia hører til verdens hurtigst voksende træer, og stammer fra Østen. Det er samtidig det træ, som opsuger mest CO2 i verden. Man finder over 16 forskellige arter, som har deres levesteder fra det nordligste Japan og helt ned til Australien. Af disse oprindelige arter er der ved mange års seriøs forskning fremavlet over 60 hybride sorter med forskellige, specifikke egenskaber i forhold til byggetømmer, biomasse, grøntfoder mm.

 

Vi besøger Jesper Schytte i Korsør, hvor han fremviser de forskellige stadier på hybriderne, han har plantet i sin Paulowniaplantage. Han viser os rundt og fortæller om Paulowniatræets egenskaber.

Netværket byder på en sandwich og en vand og det er muligt at arrangere samkørsel - kryds af ved tilmelding.

Hvem er vært?

Dansk Hortonomforening
- et DM BIO netværk

Hvem er DM BIO?

DM BIO er et fagligt fællesskab, der vil udvide din horisont og inspirere til, at grønne fagligheder samles, vidensdeler og debatterer det, der rører sig. Fra natur, klima, miljø og bæredygtighed til by- og arealplanlægning, teknologi og fødevarer. DM BIO er et resultat af fusionen mellem DM, JA og DSL, som har samlet kræfterne for at bidrage til at forme fremtidens arbejdsmarked med viden i fokus.

Læs mere om DM BIO

Afbud

Du bedes melde afbud på MitDM senest to dage før arrangementets afholdelse. Ved manglende afbud faktureres et udeblivelsesgebyr på kr. 200 per dag.

Jesper Schytte
© Jesper Schytte