JA og DSL er fusioneret med DM

Fusionen er trådt i kraft 1. januar 2023. Læs mere

Til indhold

På vej mod en fremtid med meget mindre kød

Unplash

Hør om, hvorfor stifteren Ulrich Kern-Hansen valgte at sælge Hanegal og gå all in på udvikling af plantebaserede fødevarer.

Med en befolkning på over 8 mia. er det nødvendigt at reducere den animalske produktion markant, hvis vi skal løse de alvorlige problemer med klima og biodiversitet. Der er derfor behov for andre typer af proteinkilder, som kan erstatte kødet, og globalt investeres der massivt i udvikling af ’alternative proteiner’. Det store spørgsmål er ikke, om det kommer til at ske, men hvad der kommer til at ske. Dette var motivationen for Ulrich Kern-Hansen til at starte Organic Plant Protein og sælge Hanegal, som han er stifter og tidligere ejer af.  

Organic Plant Protein udvikler økologiske plantebaserede proteiner, som nemt kan erstatte kødet helt eller delvist i de kødbaserede fødevarer, som vi kender. Proteinerne stammer fra økologiske bælgfrugter, primært ært og hestebønne, som kan dyrkes i det skandinaviske klimaområde. Teknologien er baseret på fire års udviklingsarbejde på Teknologisk Institut.  

Målsætningen er, at forarbejdningen af proteinerne skal gennemføres med mindst mulig påvirkning af klima og miljø, og at produkterne har et optimalt indhold af næringsstoffer uden uønskede industrielle ‘hjælpestoffer'.  

Størstedelen eksporteres til fødevareindustrier i andre lande, men produkterne, som markedsføres under brandet 'Plant Mate', er også toprelevante for danske køkkener og kantiner, der vil kunne opnå store besparelser på både klimaftryk og økonomi. 

Det får du: 

  • Indsigt i, hvorfor en ejer af en animalsk virksomhed valgte at sælge Hanegal og gå all in på plantebaserede fødevarer 
  • Hvad der driver en virksomhed til at øge produktionsandelen af plantebaserede fødevarer 
  • Ulrich Kern-Hansens bud på fremtidens plantebaserede fødevarer, fx om vi ser en fremtid i møde med laboratoriekød eller bælgfrugter.  

Fremtidens fødevarer 

Fremtidens Fødevarer er en mini-webinarserie med tre afsnit under konceptet DM BIO ONLINE. I miniserien dykker vi ned i de plantebaserede fødevarers fremtid, herunder hvordan de bør se ud (”laboratoriekød vs. falafel”), virksomhedernes motivation for at øge andelen af plantebaserede fødevarer og forbrugerperspektivet, når vi står over for valget mellem mad fra planter eller dyr.  

Du tilmelder dig de andre oplæg i serien her: 

Ulrich Kern-Hansen

Ulrich Kern-Hansen (f. 1950) er uddannet cand.scient. i biologi (miljøkontrol-linjen) fra Københavns Universitet. Fra 1976-1991 er han ansat i Miljøstyrelsens Ferskvandsbiologiske Laboratorium, og køber undervejs (i 1980) et landbrug, som han omlægger til økologisk drift. I 1993 etablerer han Hanegal A/S med gårdslagteri og produktion af økologiske kødprodukter, hvor de i 2015 begynder at udvikle plantebaserede produkter. I 2018 beslutter Hanegal, at 85 pct. af produkterne skal være plantebaseret i 2030, hvor Ulrich og hans kone Fie sælger aktierne i Hanegal A/S året efter. Det gør de for at stifte Organic Plant Protein A/S, hvor de investerer hele kapitalen i en ny fabrik, der forarbejder proteiner fra økologiske ærter og hestebønner.  

Læs mere på www.organicplantprotein.dk og www.plantmate.dk  

Er du forhindret i at deltage?
Så frygt ikke! Du kan nemlig tilmelde dig som ”jeg kan ikke på dagen, men vil gerne have videoen eftersendt”. Du trykker blot på ’tilmeld’ og vælger den mulighed, der passer dig. På den måde, kan du se webinaret, når du får tid. Vær dog opmærksom på, at videoen slettes efter 30 dage.”

Hvem er DM BIO?

DM BIO er et fagligt fællesskab, der vil udvide din horisont og inspirere til, at grønne fagligheder samles, vidensdeler og debatterer det, der rører sig. Fra natur, klima, miljø og bæredygtighed til by- og arealplanlægning, teknologi og fødevarer. DM BIO er et resultat af fusionen mellem DM, JA og DSL, som har samlet kræfterne for at bidrage til at forme fremtidens arbejdsmarked med viden i fokus.

Læs mere om DM BIO

Afbud

Bliver du forhindret i at deltage, vil vi gerne have dit afbud så hurtigt som muligt, og senest dagen før arrangementet. Det gør du på Mit DM. Dette er af hensyn til planlægning og så en anden kan få glæde af din plads.

Unplash