Til indhold

”Sank & spis” – Sankekursus i Naturplanteskolen spiselige have

Aiah Noack
© Aiah Noack

Vær med til at sanke middagsmaden og bliv samtidig klogere på plante-ID er.

”At sanke” er et gammelt begreb, der faktisk betyder ”at samle”. Når man sanker samler man mad ude i naturens skatkammer såsom bær, æbler, urter, svampe og blomster.

Det er blevet populært at sanke, efter det "nye nordiske køkken” er kommet på menu’en. Det kan dog være svært - og kræver god øvelse - at spotte naturens mad og afhængigt af, hvor man sanker, kan det også være svært at finde de spiselige planter. Tag derfor med BIO, når vi besøger sankekyndige Aiah Noack, der deler ud af sin store viden og erfaring på Naturplanteskolen.

Arrangementet begynder med en haverundvisning, hvor der vil være smagsprøver, der tales om plante-ID, og hvor I sanker sammen. Det der sankes tilberedes delvist i fællesskab og buffet'en, med en overdådig salat af sankede bladgrønt og blomster, nydes ved fællesspisning. Sankemiddagen afsluttes med kaffe og kage.

Aiah Noack har en lang og spændende karriere med sig og er oprindeligt uddannet som hortonom med en PhD i botanik. Aiah har blandt andet stiftet og drevet en planteforædlingsplanteskole i Sydafrika ”South African Plant Breeding Cefane på the Wild Coast” sammen med lokale kræfter og har siden 2008 arbejdet og interesseret sig for permakultur, altså interessen for spiselige planter og bæredygtige dyrkningssystemer i tråd med naturens kredsløb og principper. Aiah Noack er også forfatter til bestselleren Fantasilater – dyrk selv spiselige blomster, samt rådgiver og designer bæredygtige haver.

Denne aften kan interesserede købe bogen: Fantasilater – eventyrlige blomstersalater samt få bogen signeret af Aiah Noack. Bogen koster 248.- og til dette arrangement, får du to poser fantasilatfrø med i prisen. 

Naturplanteskolen, hvis spiselige have også er insekternes paradis, er et fristed, hvor du finder både inspiration og sjælero, et væld af spiselige planter, havedesigns, bæredygtig have- og håndværksviden.

Husk beklædning efter vejret - der spises i drivhuset - og medbring gerne en urtekniv, saks og en bøtte. Drikkevarer til maden købes for egen regning i Cafe’en på Naturplanteskolen.

Arrangement skal have 20 tilmeldte for at gennemføres.

Vi ser frem til sammen at nyde naturens vilde mad.

Hvem er vært?

Netværk for Haveentusiaster – JA BIO netværk

Hvem er BIO?

BIO er et fagligt hjemsted for dig, der arbejder med eller i natur og miljø. Et fællesskab, der vil udvide din horisont og inspirere til, at grønne fagligheder samles, vidensdeler og debatterer det, der rører sig. Fra natur, klima, miljø og bæredygtighed til by- og arealplanlægning, teknologi og fødevarer. BIO er et tæt samarbejde mellem de tre faglige organisationer DM, JA og DSL. Læs mere om BIO.

Afbud

Bliver du forhindret i at deltage, skal vi have dit afbud senest 48 timer før arrangementets afholdelse. Det gør du på Mit DM.

Ved manglende afbud faktureres et udeblivelsesgebyr på kr. 200. Dette er af hensyn til planlægning, madspild og så en anden kan få glæde af din plads.

Aiah Noack
© Aiah Noack