Til indhold

Ekskursion til Gribskov

Colourbox
© Colourbox

Gratis

Blandinger af træarter i Von Langens plantage til gendannelse af kongens skove i Nordsjælland.

Danske Forstkandidaters Forening og Dansk Dendrologisk Forening inviterer på ekskursion til Gribskov - Von Langens Lærk, V44 og 200 år gamle flådeege.

Vi besøger Von Langens lærk fra 1770’erne i Tinghusplantage, ikke mindst det berømte V44, som Syrach-Larsen 150 år senere udvalgte til sit arbejde med at udvikle skovtræsforædling. Et træ der er kendt i hele verden, og som i dag – næsten 100 år senere – kun er endnu mere imponerende.

Vi ser andre spor af von Langens virke. Vi besøger de 200 år gamle flådeege og Thuja plicata, der til trods for deres "kun" 100 år har produceret en imponerende tilvækst.

Det bliver en dag fyldt med store træer og spor af menneskers virketrang i skoven, og hvor vi naturligvis også hører om UNESCO-udpegningen af parforcelandskabet. Vi hører også om fremtidens planer for skoven uden skovdrift, men med elge og kronhjorte.

Ekskursionen er et fælles arrangement mellem Dansk Dendrologisk Forening, Danske Forstkandidaters forening og Skovhistorisk selskab.

Tranport mellem 3-4 punkter sker i egne biler, men ekskursionen er baseret på, at vi går til fods gennem skoven og ser på træer, skovdrift og kulturspor. Husk derfor: godt fodtøj og beklædning, der passer til vejret!

Vi slutter på parkeringspladsen ved Skovskolen i Nødebo (Nødebovej 77a, Fredensborg), så vi kan reducere antallet af biler, hvis man mødes med en ven der og kører sammen til Tinghussøen.

Offentlig transport: Kommer du med offentlig transport til Mårum station eller Skovskolen, så prøver vi at organisere plads i en af bilerne mellem punkterne. Send en mail til Erik Kjær: edk@ign.ku.dk.

Der er sandwich og drikke, kaffe og kage undervejs. 

Hvem er vært?

Danske Forstkandidaters Forening - et BIO netværk

Hvem er BIO?

BIO er et fagligt hjemsted for dig, der arbejder med eller i natur og miljø. Et fællesskab, der vil udvide din horisont og inspirere til, at grønne fagligheder samles, vidensdeler og debatterer det, der rører sig. Fra natur, klima, miljø og bæredygtighed til by- og arealplanlægning, teknologi og fødevarer. BIO er et tæt samarbejde mellem de tre faglige organisationer DM, JA og DSL. Læs mere om BIO.

Afbud

Bliver du forhindret i at deltage, skal du melde afbud senest dagen før arrangementet. Det gør du på Mit DM eller ved at sende en mail til dme@dm.dk.

Ved manglende afbud faktureres et udeblivelsesgebyr på kr. 200 per dag. Dette sker af hensyn til planlægning, madspild og så en anden kan få glæde af din plads.

Colourbox
© Colourbox