Til indhold

BIO ONLINE: Overvågning af naturens tilstand med eDNA

Mads Reinholdt

Gratis

Hvordan kan vi bruge miljøprøver til at spore arterne, og hvor vigtig er det i det store naturperspektiv?

Hør om potentialet for DNA-baseret naturovervågning gennem DNA-detektivernes arbejde med miljøprøver. Hvordan kan vi bruge miljøprøver til at spore arterne, og hvor vigtig er denne information i det store naturperspektiv?

Få viden om hele processen fra indsamling af prøver, laboratoriearbejdet, databehandling af millioner af DNA-sekvenser til endelige artslister. Der bliver særligt fokus på hvordan miljø-DNA kan hjælpe os med at belyse tilbagegangen i biodiversitet, samt på at forstå arternes respons på klimaforandringerne.

Foredraget vil tage udgangspunkt i egen forskning, men med perspektiveringer til andres arbejde og fokus på fremadrettede muligheder for miljø-DNA.

Hvem er BIO?

BIO er et fagligt hjemsted for dig, der arbejder med eller i natur og miljø. Et fællesskab, der vil udvide din horisont og inspirere til, at grønne fagligheder samles, vidensdeler og debatterer det, der rører sig. Fra natur, klima, miljø og bæredygtighed til by- og arealplanlægning, teknologi og fødevarer. BIO er et tæt samarbejde mellem de tre faglige organisationer DM, JA og DSL. Læs mere om BIO.

Afbud

Bliver du forhindret i at deltage, vil vi gerne have dit afbud så hurtigt som muligt, og senest dagen før arrangementet. Det gør du på Mit DM. Dette er af hensyn til planlægning og så en anden kan få glæde af din plads.

Om oplægsholderen

Mads Reinholdt Jensen er postdoc på Aarhus Universitet.

Mads er en del af miljø-DNA forskningsgruppen på Aarhus Universitet, der styres af lektor Philip Francis Thomsen. Mads har bl.a. benyttet miljø-DNA i Danmark og i Grønland, og desuden både i ferskvand og saltvand. Mads har hovedsageligt arbejdet med fokus på fiskediversitet, men er i de senere år begyndt at interesse sig for biodiversitet som helhed.

Hvad er BIO ONLINE?

BIO ONLINE er fyraftenswebinar, som holdes i slutningen af hver måned, hvor vi "nørder ned i" alt fra natur, miljø, klima og fødevarer lige inden aftensmaden. Du kan være med på en lytter fra arbejdspladsen, på vej hjem i bil, cykel eller offentlig transport eller hjemme fra sofaen. 

Har du forslag til emner, vi skal nørde, så skriv til Simone på ssv@dm.dk

Mads Reinholdt