Til indhold

Netværket Tilbage-efter-barsel

DM
© Christian Geisnaes

Et netværk, hvor man kan hente støtte og sparre med ligesindede om tilbagevenden til arbejdet efter barsel.

Formål med netværket

Nogle oplever en gnidningsfri tilbagevenden til deres arbejdsplads eller til en ny arbejdsplads efter endt barsel, mens det for andre af forskellige årsager ikke opleves så let. Det kan være både af personlige og arbejdsmæssige årsager.

Snarere end at se barslen som en pause fra karrieren vil netværket anskue barslen som en integreret del af karrierelivet. Den vil opbygge et refleksionsrum, hvor overvejelser og diskussioner om karriereudvikling kan komme på tale i perspektivet som (nybagt) forælder.

Tanken er, at netværket Tilbage-efter-barsel kan have to ben – det kan bruges som en slags kaffeklub, hvor man kan dele stort og småt, som man ikke kan finde så meget fodslag for andre steder, og søge og give støtte til at jonglere den nye hverdag.

Det kan også bruges til at arbejde målrettet med informationsmateriale og anbefalinger til DM og virksomheder om, hvordan man kan sluse sin medarbejder eller en ny medarbejder ind efter endt barsel, så medarbejderen føler sig taget godt imod, og arbejdspladsen kan øge chancerne for at beholde deres medarbejder. Flere medarbejdere skifter nemlig arbejde i forbindelse med endt barsel.

Hvordan fungerer det?

Medlemmerne mødes og vender vores oplevelser og ønsker til netværket på et af de første netværksmøder, og danner undergrupper, hvis der er klare skillelinjer i gruppen i forhold til formål med gruppen.

Der aftales to indledende møder, og efterfølgende frekvens aftales i gruppen.

Hvem kan være med?

Alle, uanset køn, der har været på barsel, er på vej på barsel eller som allerede er på barsel og har gjort sig tanker om tilbagevenden til arbejdslivet.

Initiativtagere til netværket er:

Andra Jeanina Jensen - er på barsel med sit første barn og sigter efter at skabe bedre synergi mellem barsel og karriereudvikling. Arbejder som International koordinator på Københavns Universitet.

Maiken Guttorm – venter sit andet barn, og ønsker at skabe større inklusion af medarbejdere på barsel på arbejdspladsen. Arbejder med IT-udvikling og implementering af toldsystemer i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Vil du være med?

Hvis du udfylder formularen nedenfor, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Har du spørgsmål, så kontakt DM Netværk.

Fortæl om erfaring, der måske kunne være relevant i netværket
Konkret viden, relevant kontakter, nysgerrighed, god energi eller lignende.


Når du ansøger om en plads i netværket, oplyser du dit navn, e-mail, telefon, fødselsdag, by og uddannelse til DM. Vi giver dine oplysninger til netværkets tovholder som en del af din ansøgning og med det formål at melde dig ind i netværket jf. GDPR art. 6(1)(f) om legitim interesse. Du kan altid anmode os om at slette dine oplysninger igen. Læs mere i DM's privatlivspolitik

DM
© Christian Geisnaes