Til indhold

Netværket HumBiz - sparringsnetværk i social science og business

skilt fremtid business

Netværket HumBiz er for dig, der er akademiker og har interesse for eller arbejder i spændingsfeltet mellem social science og business.

Er du selvstændig, iværksætter eller privat ansat, eller har du et ønske om at bevæge dig i den retning, så bliv en del af vores sparringsnetværk, hvor du sætter dine ressourcer i spil og får inspiration fra andre med samme interesser eller erfaringer i arbejdet med samfundsvidenskab i en businessverden.

Hvorfor skal du være med?

Netværket er startet af til BA'ere fra humaniora, men MA'ere i samfundsvidenskab (BA i Europæisk Etnologi og hhv. MA i Human Geography og European Studies fra Lunds Universitet). Gennem vores studieliv har vi begge oplevet at blive mødt med undren og negative miner, når vi nævner at vi enten ønsker at være selvstændige eller konsulenter, fordi vi ikke har læst på CBS eller lignende.

Derfor har vi skabt netværket HumBiz for at aflive myten om, at humanister og samfundsvidenskabelige alene eksisterer i maskinrummet og ikke i fronten, og at vi faktisk er ganske afgørende for den gode bundlinje.

Netværkets formål

Netværkets formål er derfor først og fremmest at gøre med den uddannelsesbashing, vi begge har oplevet, der hersker om humaniora. Netværket tager udgangspunkt i dig, der er interesseret i spændingsfeltet mellem social science og business, og som ønsker at vidensdele og sparre med andre i samme interessefællesskab:

  • Få nye perspektiver på hvad humaniora og samfundsvidenskab - det vi kalder social science - kan i en business sammenhæng
  • Bliv udfordret på dine kompetencer og viden og udvikl dig fagligt
  • Udvid dit professionelle netværk med andre i samme spændingsfelt

Vi ønsker at mobilisere selvstændige, iværksættere og medarbejdere i den private sektor, der har erfaringer med eller interesse for at italesætte og debattere, hvad samfundsvidenskab kan i en forretningssammenhæng, og hvorfor det er helt afgørende at have kompetencer fra netop dette akademiske område i spil under opbygningen eller udviklingen af ​​en virksomhed. 

Hvordan fungerer det?

I netværket er der mulighed for at italesætte og arbejde med de udfordringer og muligheder, der opstår, når man falder mellem to stole, som kombination af samfundsvidenskab og forretningsskaber.

Formålet med netværket er at dele viden og erfaringer, nørde praksis for humanister og samfundsfaglige i en forretningsverden, komme med input til hinandens udfordringer og sparre samt dele tips og tricks.

Vi bedømmer ikke, hvad der er ”rigtig” samfundsvidenskab eller forretning, men har en bred interesse for spændingsfeltet og hvordan den samfundsfaglige / humanistiske faglighed udspiller sig i en forretningspraksis.

Netværket mødes cirka hver 2. måned til fysisk eller online møder, hvor vi debatterer hvad og hvordan samfundsvidenskab kan bidrage i en forretningsverden uden at have fokus rettet mod økonomi og markedsteorier.

Det forventes, at alle medlemmer af netværket tager aktiv del i netværket og bidrager med indhold til møderne. Som medlem af netværket melder man sig til møderne fra gang til gang. Pladserne fordeles efter først-til-mølle-princippet

Vil du være med i HumBiz?

Hvis du vil være med, så udfyld formularen herunder. Så vender vi tilbage til dig. Har du spørgsmål, så kontakt DM Netværk .

Beskriv kort dine primære arbejdsopgaver.
(Min. 10 ord)