Til indhold

LGBT+Netværket hos DM

hjerte regnbue

Et netværk for dig, der vil være med til at forbedre arbejdslivet for LGBT+ personer.

Hvorfor findes dette netværk?

LGBT+ personer skal have præcis de samme muligheder som ikke-LGBT+ personer. Ingen skal forskelsbehandles eller diskrimineres, ingen skal være nødt til at overveje om ens identitet eller livsform er noget, som eventuelt kan skabe ubehag, overraskelse eller udgøre en barriere på ens nuværende eller kommende arbejdsplads.

Vi ved fra undersøgelser og egne levede erfaringer, at LGBT+ personer forskelsbehandles og ikke trives lige så godt som ikke-LGBT+ere. Med netværket vil vi støtte og sparre med hinanden, og vi vil forandre arbejdslivets køns- og seksualitetsnormer, så der ikke længere er nogle, som udsættes for minoritetsstressende forskelsbehandling.

Hvad vil vi opnå – hvad er formålet?

Med netværket vil vi skabe de nødvendige forandringer så LGBT+ personer ikke forskelsbehandles på det danske arbejdsmarked. Der er brug for at den eksisterende viden om LGBT+ personers arbejdslivsvilkår og redskaberne som kan skabe gode arbejdsmiljøer for alle, kommer ud og bliver brugt på arbejdspladserne.

Derfor vil vi samle viden, producere viden og lade os inspirere af de gode erfaringer fra andre lande. Og vi vil sørge for, at arbejdsmarkedets parter, arbejdspladserne og politikerne lytter og handler.
Med netværket skaber vi nemlig en vidensbaseret stærk taleposition og bliver en faktor, som ikke er til at overhøre/overse.

Hvad kan jeg blive en del af / være med til?

Vi har store ambitioner, og du kan blive en del af et stærkt netværk, som skaber forbedring af LGBT+ personers arbejdslivsvilkår. Vi skal samle viden, formulere krav og anbefalinger og stille redskaber til rådighed til politikere, arbejdsmarkedets parter og arbejdspladser.

Vi vil arrangere høringer, konferencer og workshops. Måske vil du være med til at rejse midler til nyskabende projekter, som gør ulighedsskabende normer til skamme?

Er du supersej til SoMe, at lave hjemmeside, at arrangere events? Eller er du god til at skabe et trygt rum for netværkets medlemmer?

Har du skabet fuld af sjove normkritiske øvelser eller er topsej til skabe struktur og tage gode referater? Måske er du god til at tænke stort og føre ideerne ud i livet?

Vil du være med til at skubbe på for forbedring af LGBT+ personers vilkår og muligheder i dansk arbejdsliv, så er dette netværket for dig. Det bliver et netværk, hvor vi sammen arbejder på at skabe et ’tryggere rum’, kan udøve en omsorgsfuld kritik og sammen kan håndtere call ins og call outs.

Hvem er netværket for?

LGBT+ personer samt allies (herunder særligt personer med ansvar for diversitet) med interesse i at forbedre arbejdsmarkedsforhold for LGBT+.

Vil du være med?

Hvis du vil være med i netværket, så udfyld formularen herunder. Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Har du spørgsmål, så kontakt DM Netværk.

Fx SoMe, digitale kompetencer, hjemmeside, LGBT+ viden, politisk aktivisme, relevant netværk eller andet.
Arbejde for politisk forandring, støtte- og netværk med andre LGBT+-personer eller ny viden?
Dvs, være med til at planlægge møder og kigge på ansøgninger fra potentielle medlemmer og lignende.


Når du ansøger om en plads i netværket, oplyser du dit navn, e-mail, telefon, fødselsdag, by og uddannelse til DM. Vi giver dine oplysninger til netværkets tovholder som en del af din ansøgning og med det formål at melde dig ind i netværket jf. GDPR art. 6(1)(f) om legitim interesse. Du kan altid anmode os om at slette dine oplysninger igen. Læs mere i DM's privatlivspolitik