Til indhold

KUKUBU – kunst- og kulturformidling for børn og unge

KUKUBU netværk - SUPERFLEX’s udstilling And Yet It Moves/Euro fra 2018
© Anders Sune Berg

Brænder du for at formidle kunst og kultur i børnehøjde? KUKUBU er et fællesskab for sparring, idégenerering og faglig- og personlig udvikling.

Om KUKUBU

KUKUBU er et netværk af os, der arbejder med formidling af kunst og kultur for børn og unge. Arbejdspladserne kan være meget forskelligartede, fx selvstændig, museer, kunsthaller, kulturcentre, biblioteker m.fl. Det væsentligste er, at du arbejder med kunst- og kulturformidling for børn og unge, brænder for det, du laver, og er interesseret i at udvikle din praksis, tale om læring, dannelse, didaktik, dilemmaer i praksis, succeser i praksis, eksterne læringsmiljøer, materiel kultur, æstetik, samt kunst og kultur for børn og unge.

Vi holder møde hver tredje måned, primært i København og omegn - men man er velkommen fra hele landet.

Baggrunden for KUKUBU

KUKUBU er skabt ud af passion og hjerte for at ville mere med kunst- og kulturformidling for børn og unge. Formidling for børn og unge skabes i en vekselvirkning mellem teori og praksis. Vi kan have den bedste idé med opbakning fra de største teorier om læring og dannelse, men kan dette ikke udføres i praksis overfor den pågældende gruppe af børn og unge, så står vi lige vidt. Det er så vigtigt, at vi hele tiden udvikler aktuel formidlingspraksis for børn og unge, der følger med tiden.

Vi har brug for KUKUBU fordi vi som netværk kan stille os på vores kollektive erfaringer og viden om teori og praksis og på dette grundlag udvikle fantastiske læringstilbud for børn og unge, der følger med tidens tendenser og teknologiske udvikling.

Aktiviteter og temaer

I KUKUBU skal medlemmerne af netværket være med til at definerer, hvad vi skal tage op på møderne. Eksempler på, hvad vi kan lave sammen kunne være:

 • Fremme fagligheden i arbejdet med kultur-og kunstformidling for børn og unge
 • Sparre med hinanden og yde feedback på projektidéer
 • Invitere relevante og interessante foredragsholdere ind til netværksmøder om forskellige temaer fx SOME i formidlingen, æstetisk dannelse, samskabelse, Åben Skole m.fl.
 • Skabe et trygt fællesskab med fokus på faglighed og fælles interessefelt, men med plads til at tage personlige emner op som fx udfordringer på arbejdspladsen, opsigtsvækkende oplevelser i branchen m.fl.

Hvorfor skal du være med?

Du skal være med i netværket fordi du vil:

 • udvikle din faglige praksis
 • skabe spændende og aktuel kunst- og kulturformidling for børn og unge
 • være en del af et tværfagligt fælleskab, hvor vi kan drage fordel af netværkets kollektive viden og erfaringer
 • få mulighed for at sparre med og få feedback fra andre professionelle kunst- og kulturformidlere.
 • komme til at være en del af et fællesskab, hvor du og din faglighed bliver taget alvorligt
 • kunne skabe nye arbejdsforbindelser i branchen og sammen fremme faglighed, arbejdsmiljø og samskabelse på tværs af arbejdspladser.

Hvem kan blive medlem af KUKUBU?

KUKUBU stiller nogle helt særlige krav til medlemmerne i netværket:

 • Du skal have en lang videregående uddannelse. Det er ikke vigtig, hvilken uddannelse du har, hvis blot du arbejder med kunst- og kulturformidling for børn og unge
 • Du skal have erfaring med minimum et kultur- eller kunstprojekt
 • Du må gerne arbejde med kunst- og kulturformidling på forskningsniveau

Vil du være med?

Udfyld formularen herunder, så vender vil tilbage til dig ganske snart. Har du spørgsmål, så kontakt netvaerk@dm.dk. 

Konkret viden, relevant kontakter, nysgerrighed, god energi eller lignende.