Gå til sidens indhold

Netværket BANGO (Bedre Arbejdsmiljø i NGO'er)

BANGO er et netværk for nuværende og tidligere ansatte i NGO branchen.

Kaffekop og computer på bord
© Unsplash

Netværkets omdrejningspunkt er den fælles oplevelse af stor usikkerhed og dårligt arbejdsmiljø - på tværs af ansættelsesformer, organisationens størrelse, struktur og kultur.

Netværkets formål

Det er ambitionenm at BANGO skal være

  • et trygt rum for erfaringsdeling, med fokus på at komme fra frustrationer til løsningsforslag
  • et talerør for branchen i DMs arbejde - både udadtil og indadtil
  • et netværk af ligesindede, så deltagerne udvider deres netværk og har folk de har opbygget tillid til.

Om BANGO

BANGO så dagens lys i efteråret 2018 blandt en lille gruppe, der havde hands-on erfaring med det til tider udfordrede arbejdsmiljøet i NGO-branchen og som havde lyst til at arbejde for en forbedring. Siden da er gruppen vokset til et netværk med over 130 medlemmer online.

Arbejdsmiljøet i NGO-branchen er ofte udfordret af bl.a. meget usikre ansættelser, utydelig ledelse samt manglende prioritering af både efteruddannelse og det interne samarbejde. Samtidig kan det evige fokus på målgruppen, og italesættelser af den lange kø af mennesker der gerne vil have ens job, gøre det meget svært at se, hvad man overhovedet kan gøre ved det

Siden sin spæde start har BANGO formået at få arbejdsmiljøet i NGO'er på den nationale dagsorden, bl.a. gennem artikler i Global nyt, ligesom der er i slutningen af 2019 blev igangsat en stor undersøgelse af netop NGO'ernes arbejdsmiljø af et eksternt konsulentfirma. 

I dag er BANGO en del af DM-netværk universet, men BANGO er åbent for alle med erfaring med at arbejde i en NGO. Adgangskravet er din erfaring og dit engagement og er ikke betinget af et medlemskab af DM. 

Fokus på trivsel og arbejdsmiljø i NGO’en

Læs, hvordan tre NGO’er lykkes med at skabe et godt psykisk arbejdsmiljø og få redskaber til selv at sætte fokus på det.

Læs mere

Vil du være med i netværket BANGO?

Du søger om optagelse i netværket ved at udfylde formularen herunder. Vi vil med de spørgsmål, gerne prøve at sikre os, at medlemmerne i BANGO både er tilpas ens og tilpas forskellige, så vi får sammenhængskraft, en god fortrolighed og en stærk drivkraft i netværket. 

Har du yderligere spørgsmål omkring BANGO, så skriv til DM Netværk

BANGO er et netværk for folk med erfaring fra NGO-branchen.
Konkret viden, relevant kontakter, nysgerrighed, god energi eller lignende.