Gå til sidens indhold

Administration, organisation og politik

Læs artikler af forskere, eksperter og journalister om fx strategi- og politikudvikling, udvikling af det offentlige rum, HR og ledelse. I LinkedIn-gruppen DM Administration, organisation og politik kan du få besked om nye artikler og faglige oplæg i DM.

 • 16. november 2018 Eskimologen blev fængselsdirektør

  Tina Dam skal lede Grønlands første lukkede fængsel i Grønland, der åbner i Nuuk næste år. Normalt besættes stillinger som fængselsinspektør med jurister, men Tina Dam er eskimolog og opvokset i Grønland. Hun vil bruge sin kulturforståelse til at løse og minimere konflikter.

  Læs mere
 • 22. august 2018 Topchefer: Udflytninger er meningsløse

  En undersøgelse af de statslige udflytninger af ­arbejdspladser tog en overraskende drejning. Selv top­embedsmænd oplever, at projektet er formålsløst.

  Læs mere
 • 21. august 2018 De pirker til din frygt

  En forsker og en formidler har udgivet en guide til de overbekymrede med syv råd til, hvordan man kan optræne en skepsis over for alt det farlige, vi bombarderes med, og som de mener, organisationer, politikere, forskere og medier holder gang i.

  Læs mere
 • 14. juni 2018 Magistrene er moderne ledere

  Regeringens ledelseskommission vil erstatte new public management med det personlige lederskab. En mere moderne ledelsesstil vil åbne døren for endnu flere magistre i både ledelse og topledelse, vurderer professor. Men der er en række fælder, de skal undgå at gå i, når de kommer sidelæns ind i jobbet, lyder advarslen samtidig.

  Læs mere
 • 04. maj 2018 Virksomheder har blæst på databeskyttelse i 18 år, men nu koster det

  Hver tredje danske virksomhed er ikke klar til at efterleve krav i EU-persondatalovgivningen, og det kan blive dyrt fra den 25. maj, medmindre man i sidste øjeblik får udarbejdet en konkret plan. Det er ikke for sent, lyder det fra en førende virksomhed i håndtering af persondatakrav.

  Læs mere
 • 13. april 2018 Ensomhed er et grundvilkår for ledere

  Meningsløshed, forandring og ensomhed er grundvilkår, som ofte bliver sat på spidsen i ledelse. Derfor er det nødvendigt at forholde sig til dem, hvis du vil være en bedre leder, mener filosof og coach Mette Vesterager.

  Læs mere
 • 13. april 2018 Fire veje til bedre ledelse

  De fleste er enige om, at tillidsbaseret ledelse er godt og positivt, men mange overser de store udfordringer, der ligger i arbejdet med tillid som ledelsesredskab. Kendskab til fire dominerende nøgleudfordringer kan bane vejen til en bedre hverdag for både ledere og medarbejdere.

  Læs mere
 • 10. oktober 2017 Universiteterne er i krig med sig selv

  Den øgede politiske styring af universiteterne får samarbejdet mellem de videnskabelige fagmiljøer og administration til at knage. Det belaster organisationsudviklingen og er uheldigt i en tid med stort fokus på universiteters samfundsmæssige værdi. Men de ansatte kan selv gøre en indsats for at lette stemningen.

  Læs mere