Hvordan bruger du headhuntere til din karriereudvikling som leder? 

Del artikel:

Ledelse er et vigtigt og efterspurgt fag. For at få de bedste muligheder er det afgørende, at du er åben, nysgerrig og ambitiøs som leder og er både proaktiv og opsøgende i din tilgang til karriereudvikling. En effektiv strategi er at bruge headhuntere som en ressource til at opdage nye muligheder og skabe forbindelser. Ved at samarbejde med headhuntere øger du dine chancer for at blive matchet med de mest passende jobmuligheder og øger samtidig din synlighed på lederjobmarkedet.

1. Kontakt relevante rekrutteringsvirksomheder

At opbygge et solidt forhold til rekrutteringsvirksomheder inden for din sektor eller de sektorer, som du ønsker at udforske, kan åbne døre til spændende karrieremuligheder. Undersøg selv eller via dit netværk, hvilke rekrutteringsvirksomheder der passer til din lederprofil. ledelsesinteresser og branche. Ved at tage initiativ til at etablere forbindelser, øger du dine chancer for at blive opdaget af potentielle arbejdsgivere. Vær insisterende og vedholdende ved i din indledende kontakt til rekrutteringsvirksomhederne. Husk at de også er interesserede i nye lederprofiler og kandidater. Du er lige så vigtig for dem, som de er for dig. Afhængigt af hvad der er af tilgængelige kontaktinformationer, kan du tage disse metoder i brug: 

  • Opret dig i deres CV-banker 
  • Find dem på LinkedIn og forbind med en besked der 
  • Kontakt dem personligt via telefon eller mail 
  • Har du været i kontakt med en headhunter ifm en jobsøgning bevar kontakten 

2. Spil på flere heste

Når du har etableret kontakt til en headhunter så stop ikke der. Det er en god ide at have et netværk af flere headhuntere også fra forskellige rekrutteringsfirmaer. Dette giver dig ikke kun flere muligheder for at finde den rette karrieremulighed, men det øger også din eksponering på tværs af forskellige sektorer og virksomheder. Sørg for at opretholde en åben og ærlig kommunikation med alle headhuntere, så de kan forstå dine karrieremål og søge job, der passer bedst til dine behov og færdigheder. 

3. Plej dine headhunterrelationer

Når du har etableret forbindelse til headhuntere, er det ikke nok at lade forholdet stagnere. Aktiv vedligeholdelse af dine relationer med headhunterne er afgørende for din karriereudvikling. Dette indebærer regelmæssig opfølgning for at sikre, at du forbliver øverst på deres liste over potentielle kandidater. Husk også at holde headhunterne opdaterede om eventuelle ændringer i dine karrieremål eller færdigheder, så de kan tilpasse deres søgning efter job, der passer bedst til dig. Ved at pleje dine headhunterrelationer viser du også din professionalisme og engagement i din karriere, hvilket kan åbne døre til flere muligheder i fremtiden. 

4. Vær en samarbejdspartner for headhuntere

Når headhuntere rekrutterer, trækker de meget på deres netværk til at indhente anbefalinger og uformelle referencer. Du kan derfor gøre opmærksom på, at du er til rådighed, hvis der er noget du kan uddybe, supplere med din viden eller erfaring. Ved at være samarbejdsvillig og hjælpsom viser du ikke kun din faglige dømmekraft, men etablerer også dig selv som en pålidelig ressource i deres netværk. Dette kan føre til gensidigt gavnlige forhold og derved åbne døre til nye karrieremuligheder 

5. At komme i gang skal overvindes

Er det en overvindelse at komme i gang? Så er du ikke alene. Tag små skridt og start med at dele dine karriereovervejelser om nye ledelsesmuligheder, branche- eller ledelsesniveauskift med en ledelsesrådgiver. DM er din uvildige sparringspartner og vi er til for at hjælpe med din udvikling.  

Ved at være proaktiv og vedholdende i din tilgang til at samarbejde med headhuntere, viser du samtidig dit engagement i din egen karriereudvikling. 

 

Skrevet af Annette Schmidt Højby, Chefkonsulent og Izabela Henriques, Juniorkonsulent

 

Kilder: 

https://www.forbes.com/sites/carolinecenizalevine/2016/07/14/how-to-develop-relationships-with-recruiters-and-recruiting-agencies/ 

https://hbr.org/2021/12/how-to-reach-out-to-a-recruiter 

Du kan kontakte DM for at få en lederkarrieresparring

Husk at du altid er velkommen til at booke en samtale med DMs karriereeksperter

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje