Til indhold

Værktøjer og handlemuligheder overfor stress

Stress er en udfordring du som leder kommer i kontakt med før eller siden, da stress efterhånden er en almindelig årsag til mistrivsel, sygemeldinger og dårligere resultater på arbejdspladsen.

Derfor er det vigtigt, at du som leder kender dit ansvar og dine handlemuligheder, når stress opstår i teamet. Som leder kan du nemlig spille en helt afgørende rolle i håndteringen af stress.

I dette e-learning modul kan du lære mere om, hvordan stress udvikler sig og hvilke tegn, du som leder skal holde øje med blandt medarbejderne, så du kan gribe ind i tide. Du vil blive introduceret til værktøjer og handlemuligheder overfor både lettere stresssymptomer og mere alvorlige og langstrakte forløb, samt hvordan du håndterer sygemeldinger med stress.

E-learning modulet er udviklet af organisationspsykolog Marie Kingston, der er forfatter til flere bøger om stress, herunder den prisvindende Stop Stress - Håndbog for Ledere sammen med psykolog Malene Friis Andersen fra 2016 og Førstehjælp til Stressramte fra 2020.