Gå til sidens indhold

Lyt til klimaforskerne

Klimaforskere og eksperter kæmper for at trænge igennem lydmuren og få politikerne til at tage klimaudfordringerne alvorligt og gribe til de nødvendige handlinger nu.

Ekstreme vejrfænomener og manglende håndtering af klimaforandringerne er i dag de største trusler mod verden, lød det for nyligt fra World Economic Forum. For verdens mange klimaforskere kommer det ikke som den store nyhed. Den største overraskelse er nok, hvor vanskeligt det fortsat er at få klodens politikere til at skride til handling. Også i Danmark.

DM mener

Kun få partier har her frem mod folketingsvalget konkrete og ambitiøse bud på, hvordan vi sikrer en bæredygtighed fremtid mod klimaudfordringerne.

Vi sætter VIDEN i spil

Vi vil have politikerne til at lytte til klimaforskerne. Den grønne omstilling skal højt på valgkampens dagsorden, så vi får et Folketing, der er klar til at levere grønne handlinger fra starten af næste valgperiode.

Derfor har DM valgt at give klimaforskerne en platform i valgkampen og sætte deres viden i spil. Som en fagforening for akademikere er vi så heldige at have dygtige klimaforskere og eksperter blandt vores medlemmer.

DM kæmper for

DU kan gøre valget grønt

DM støtter sammen med en række grønne organisationer og klimaforskere initiativet Så er det nu - gør valget grønt.

Vi opfordrer alle vores medlemmer til at skrive under.

Målet er at mobilisere 100.000 danskere til at presse politikerne til at levere en mere ambitiøs klimapolitik, sikre markant mere plads til naturen for vores truede arter og sikre rent drikkevand til nuværende og kommende generationer.

Klimaeksperterne får ordet i DM’s valgdebat

DM vil i forlængelse af initiativet organisere en valgdebat, hvor DM’s klimaforskere udfordrer politikerne og sammen med DM’s medlemmer presser dem til klimaambitioner, der står mål med den forskningsbaserede viden, vi har.

Vi håber, at du vil være med i vores kampagne og være med til at sikre, at vi får en grøn valgkamp.

Støt initiativet 'Så er det nu - gør valget grønt'