Gå til sidens indhold

Folketingsvalget skal handle om viden!

I Dansk Magisterforening mener vi, at vores samfund og politiske beslutninger skal bygge på VIDEN. Valget nærmer sig, og her kan du læse om nogle af de budskaber, vi bringer ind i valgkampen.

Stop besparelser på uddannelse

Siden 2016 er der hvert år blevet sparet 2 procent på uddannelserne. Det har kolossale konsekvenser for kvaliteten. Det kan vi ikke være tjent med. Uddannelse er vores fremtid.

Læs mere

Værn om kulturen

Stop besparelserne på kulturområdet.
Kultur udvider vores viden om os selv, vores historie og vores samfund. Kulturlivet underholder og inspirerer. Det provokerer og fremmer refleksion. 

 

Læs mere
;

Et godt sikkerhedsnet for alle

Der skal være en værdig tilbagetrækning for dem, der ikke har fuld arbejdsevne. Der er behov for fælles løsninger, som hjælper alle, uanset om man er ramt på krop eller psyke og på tværs af fag og branche.

 

Læs mere

Lyt til klimaforskerne

Klimaforskere kæmper for at få politikerne til at tage klimaudfordringerne alvorligt og gribe til de nødvendige handlinger. Vi sætter forskernes viden i spil og giver dem ordet.

Læs mere

Styrk forskningen

Vi står over for store globale udfordringer, som vil ændre verden. Løsningerne skal blandt andet findes i forskningen. Derfor skal vi investere i forskning og sikre ordentlige forhold i forskningsmiljøet.

Læs mere

Pas på arbejdsmiljøet

Akademikeres arbejdsmiljø er mange steder presset af stress på grund højt arbejdspres, ”grænseløshed” og uklare krav og forventninger. Det skal der laves om på. Derfor presser vi på for, at folketingspolitikerne skaber de nødvendige politiske rammer omkring arbejdsmarkedet, der kan sikre sunde arbejdspladser og et godt arbejdsliv for danskerne.

Læs mere
04. april 2019

Vær med til at gøre valget grønt!

Sammen med en række grønne organisationer og klimaforskere støtter DM initiativet ’Så er det nu – gør valget grønt’. Vi håber, du vil være med.

Læs mere
04. februar 2019

Ny seniorførtidspension skal sikre nedslidte en værdig pension

Dansk Magisterforening og Ældre Sagen foreslår en ny model for seniorførtidspension, som vil give nedslidte langt bedre mulighed for at stoppe på arbejdsmarkedet med værdighed.

Læs mere

Følg valget