Gå til sidens indhold

Meningsdanner-uddannelse i digitalisering

Har du lyst til at påvirke samfundsdebatten inden for IT og digitalisering?

Den digitale udvikling bliver for mange ofte en abstrakt størrelse. Kan du sætte ord på, hvad digitaliseringen betyder for vores samfund og hvilke konsekvenser den kan få fx for fremtidens arbejdsmarked? DM søger dygtige fagpersoner til en spændende uddannelse i meningsdannelse inden for IT og digitalisering. Uddannelsen afholdes i samarbejde med Tænketanken Cevea.

Som deltager på meningsdannerholdet kommer du blandt andet gratis til Folkemøde på Bornholm, hvor du kan indgå i debatter om den digitale og teknologiske udvikling.

På meningsdanneruddannelsen vil du:

• Lære at kommunikere med klare og fængende budskaber.
• Lære at fortælle om dine erfaringer med arbejdslivet, så andre lytter med.
• Få redskaber til at kommunikere med udgangspunkt i din egen faglighed.
• Få et netværk af engagerede kolleger fra hele landet, som du kan bruge resten af livet.

Sammen med andre dedikerede fagpersoner bliver du klædt på til at brænde igennem med dine holdninger og erfaringer, så magthavere og den brede befolkning får indblik i, hvordan den teknologiske og digitale udvikling påvirker samfundet, vores arbejdsliv og griber ind i privatlivet.

SKRIV EN MOTIVERET ANSØGNING


For at komme i betragtning til uddannelsen, skal du skrive en motiveret ansøgning.
I ansøgningen skal du eksempelvis svare på:

• Hvad betyder den digitale udvikling i din hverdag, og hvilke udfordringer eller muligheder skaber den, set fra dit faglige perspektiv?
• Har du viden eller indsigt om digitalisering eller IT, som du ønsker borgere, beslutningstagere eller andre interessenter skal kende til, så de rigtige beslutninger kan tages?
• Er der en sag eller et tema, du brænder særligt for?
• Hvad er din styrke som formidler, og hvad vil du gerne blive bedre til?

Hvem kan deltage?

Vi ønsker at sammensætte et hold af meningsdannere, som repræsenterer forskellige fagområder og som arbejder med IT og digitalisering på forskellige måder.

Måske er du ansat i en privat virksomhed og arbejder med at udvikle eller implementere IT-systemer. Uddannelsen kan også være for dig, der er offentligt ansat og som arbejder med fagspecifikke aspekter som fx GDPR og sikkerhed. Uddannelsen henvender sig bredt på tværs af brancher og jobfunktioner. Det afgørende er, at du brænder for digitalisering og fra dit arbejde har førstehåndserfaringer, som du har lyst til at spille ind med i samfundsdebatten.

Uddannelsen er henvendt til alle medlemmer, der arbejder med IT og digitalisering. Deltag og styrk dine kompetencer som meningsdanner, både skriftligt og mundtligt.
Vi opfordrer alle medlemmer uanset alder, anciennitet og faglig baggrund til at søge.

ANSØGNINGSFRIST, TID OG STED

Send din ansøgning til os senest onsdag d. 13 marts, 2019. Ansøgere, der har fået en plads på kurset, får direkte besked af Dansk Magisterforenings sekretariat hurtigst muligt. Dansk Magisterforening dækker deltagernes udgifter til ophold, forplejning og transport.
Uddannelsen foregår i Huset i Middelfart på Hindsgavl Allé 2, 5500 Middelfart, Fyn.
Ved din ansøgning bekræfter du, at du kan deltage i uddannelsen den 26. kl. 17 til den 28. april 2019 og en efterfølgende opfølgningsdag 24. august 2019. Deltagelse er gratis.

KONTAKT

Har du spørgsmål til forløbet eller ansøgningsproceduren, er du velkommen til at kontakte organiseringskonsulent Julie Malling Lauersen på jml@dm.dk.

 

Skriv din ansøgning her

Svar på spørgsmålene nedenfor, om hvorfor det lige netop er dig, der skal med på meningsdanneruddannelsen.

Ved din ansøgning bekræfter du, at du kan deltage i workshoppen 26.-28. april, 2019 og opfølgningsdagen 24. august, 2019. Deltagelse er gratis. Der ydes kompensation for rejseudgifter efter gældende regler.

Samtykke
Når du ansøger om at komme med i meningsdanneruddannelsen, samtykker du til, at vi kan behandle persondata om dig. Læs mere om vores behandling her