Psykisk arbejdsmiljø

Akademikerarbejdspladser har sjældent traditionelle arbejdsmiljøproblemer med støj og møg, men får problemer på grund et belastet psykisk arbejdsmiljø. Husk, at du kan bruge DM og din arbejdsmiljørepræsentant.

Organisationsændringer, konflikter, manglende anerkendelse, arbejdspres, uklare krav, ringe kollegial og ledelsesmæssig støtte, nye ledelsesformer i form af selvledelse og dårligt kollegaskab fører til mistrivsel, stress, sygefravær, manglende arbejdsglæde og lav produktivitet. 

Tilbud til stressramte

Hvis du er stressramt, kan du booke en stress-samtale enten face-to-face i København eller Aarhus eller pr. telefon. En stress-samtale giver dig overblik over din situation, hjælper med at afklare dilemmaer og med at kortlægge dine handlemuligheder.

Er du stressramt - en vejledning (pdf)
Stress - tilbage på job efter en sygemelding (pdf)

Arbejdsliv og trivsel

DM holder en række gratis medlemsmøder, der har fokus på arbejdsliv og trivsel.
Se de gratis møder og tilmeld dig

DM's arbejdsmiljøkonsulenter kommer også gerne ud til medlemsmøder på din arbejdsplads og holder oplæg om fx psykisk arbejdsmiljø, stress, selvledelse og det grænseløse arbejde, balancen mellem familieliv og arbejdsliv eller andre emner, der er aktuelle for jer.

Tilbud til langtidssygemeldte

Hvis du bliver langtidssygemeldt, har du mulighed for at få vejledning og rådgivning fra DM, om hvordan du skal forholde dig i forhold til din arbejdsplads og Jobcentret under dit sygedomsforløb.

DM's konsulenter kan hjælpe dig med at forhandle om dine vilkår, når du skal vende tilbage til arbejde efter en længere sygemelding eller forhandle en fratrædelsesordning på plads. Forhandlingen foregår ofte i samarbejde med en eventuel tillidsrepræsentant på din arbejdsplads.