LinkedIn

LinkedIn er et professionelt redskab til opbygning af netværk, til at skabe synlighed over for mulige samarbejdspartnere og til jobsøgning. DM rådgiver dig om brugen af LinkedIn.

Hvis du bruger en halv time om ugen tilsammen, kan du godt kalde dig en god netværker. Det behøver nemlig ikke være tidskrævende at bruge dit professionelle netværk. Her får du 10 gode råd. 

Få et gratis tjek af din LinkedIn-profil

1. Vær på LinkedIn 

Hvis du vælger at være på LinkedIn, så vær på LinkedIn. Det giver ikke mening at være tilgængelig med en ufærdig profil, hvor du knytter dit navn til uprofessionelt indhold. Det skader mere end det gavner. Gør din profil usynlig, mens du udarbejder et cv, der viser din professionelle profil. Det skal ikke være perfekt, men det skal være et sandfærdigt billede af den fagperson, du er. (Du gør din profil usynlig under Privacy and settings.)

2. Giv det rigtige indtryk 

Din profil starter med din "header", hvor dit billede, navn, tidligere og nuværende profession og en kort tekst om dig står. Headeren er vigtig; den er din ultrakorte version af dit cv. Den indgår også i LinkedIns søgemekanismer, det betyder, at de jobs LinkedIn foreslår dig, bl.a. er fundet på baggrund af din header. Brug teksten til at skrive det, du kan bidrage med i dit netværk. Husk at få billede på – det er med til at give indtryk af en færdig profil, og det gør, at du kan genkendes af folk, der gerne vil netværke med dig.

3. Udarbejd et summary 

Summary: skriv evt. den retning, du ønsker at gå i din karriere/dine studiers røde tråd. Vær opmærksom på søgeord, der bruges af rekrutteringsfolk i din branche – se dem ofte i stillingsannoncer, eller søg på dem på LinkedIn og se, om der er andre, der bruger lignende ord. Det handler om at skille sig ud – men ikke så meget, at ingen kan finde dig.

4. Plej dit netværk online 

Under Connections eller Forbindelser kan du finde en oversigt over hvem i dit netværk, der kan markere særlige dage i deres karriereliv. Dette kan give dig god anledning til at pleje netværket med et "like" eller en kommentar.

5. Brug avanceret søgning

Brug Advanced search til at søge på kontaktpersoners kompetencer, titler, faglighed, baggrunde og brug det til at blive inspireret eller kontakte dit netværk til at komme videre i din karriere. Søg fx på dine egen uddannelse under "alumne" for at se, hvilke karriereveje andre med din uddannelse har taget. Vær opmærksom på andetleds-netværk – der er kun en enkelt person imellem dig og den person, du gerne vil i kontakt med.

6. Find det rigtige job

Mange jobs er opslået andre steder end på LinkedIn, men selvom du har set dem andre steder, så se lige om de skulle være at finde på LinkedIn. LinkedIns styrke er nemlig, at du ikke blot kan se de jobs, der er opslået, men også hvem du kender i virksomheden.

7. Brug netværket til nye introduktioner

Find dine første- og andetled (2nd degree)-indgange til de virksomheder, der har din interesse, og følg virksomhederne. Brug dit førsteleds-netværk eller bliv introduceret via en kontakt, hvis du gerne vil tale med nogen, der har eller har haft ansættelse i virksomheden. Research på virksomhedens profil og se, hvad de skriver om sig selv.

8. Søg efter andre med samme interesser

I grupperne kan du for alvor gøre dit navn gældende – både inden for og uden for dit faglige felt! Søg efter dine nøgleord/interesser og undersøg, om der er grupper for sådan en som dig. Hvis ikke, opret din egen gruppe

9. bidrag til det faglige fællesskab

Vær aktiv – og dermed synlig ved at melde dig ind i grupper. Det kan give dig værdifuldt netværk og give dig mulighed for at bidrage og gøre dig bemærket i et fagligt fællesskab. Kommentér, når du har noget at sige.