Faglighed og god ledelse er nøglen til en god offentlig sektor

Ledelseskommissionen har i dag fremlagt sine syv anbefalinger til udvikling af den offentlige sektor, og medarbejdernes værdi for udviklingen af den offentlige sektor er stort set fraværende, konstaterer Dansk Magisterforening.

Borgeren skal i centrum, lyder det fra Ledelseskommissionen, der i dag er kommet med sine syv anbefalinger. Men virkeligheden er, at de offentligt ansatte over en bred kam hver dag går på arbejde med det formål at gøre en forskel for borgerne. Ofte er politiske omstruktureringer, manglende tillid og unødig kontrol dog en væsentlig barriere for, at medarbejderne kan løse opgaven.

- Vi ved, at vores medlemmer hver dag går på arbejde motiveret af et ønske om at gøre en forskel for borgerne. Det er godt, at Ledelseskommissionen har fokus på borgerne – men det kan kun være en nyhed for politikerne og toplederne, at det er det, der er opgaven. Vores medlemmer ved det i hvert fald godt, siger Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening.

Ledelseskommissionens anbefalinger har et stort fokus på lederne som katalysator for en udvikling. Men kommissionen glemmer, at en leder ikke kan løfte opgaven alene.

- Der er brug for flere dygtige ledere, der kan skabe retning og holde fokus på det rigtige. Men vi må ikke se lederen som en enmandshær, der skal fikse det hele – samspillet med medarbejderne er en meget væsentlig del af løsningen, og det virker, som om Ledelseskommissionen ser bort fra det faktum. Samtidig er der brug for, at politikerne slipper kontrolmanien og giver de lokale ledelser deres ledelsesrum tilbage, så tillid og faglighed kommer i centrum, siger Camilla Gregersen.

En af anbefalingerne fra Ledelseskommissionen går på en modernisering af aftalesystemet og samarbejdssystemet. Men også her er der brug for at huske på, at der skal to parter til at lave en aftale.

- Der er uden tvivl områder, hvor vi kan arbejde mere på tværs af fagligheder og skabe bedre rammer for et tæt samarbejde mellem forskellige faggrupper. Jeg er enig i, at vi skal indrette det offentlige arbejdsmarked på en måde, så tingene kører smidigt for alle parter, men det betyder ikke, at vi skal smide overenskomsterne over bord, tværtimod, siger Camilla Gregersen