Byd de studerende velkommen ved at fjerne uddannelses-besparelserne

At droppe de massive uddannelsesbesparelser vil være den bedste velkomst til de mange nye studerende, understreger formanden for Dansk Magisterforening. Hun har én opfordring til politikerne: Gør uddannelsesområdet til valgkampstema.

De mange håbefulde unge får snart svar på deres ansøgninger til uddannelsesstederne rundt om i landet. De 64.943 optagne kan se frem til en spændende hverdag.  
 
- Vi får i fremtiden brug for hele paletten af uddannelser. Derfor lyder der først og fremmest et stort tillykke herfra til alle de optagne - uanset om de starter på humanistiske, it-faglige eller på natur-, samfunds- eller sundhedsvidenskabelige fag, siger formanden for Dansk Magisterforening, Camilla Gregersen. 
 
For mange er det lige præcis den uddannelse, som de har gået og drømt om, der byder dem velkommen til studiestart. Men især én ting vil betyde en verden til forskel for de studerende:
 
- Den bedste velkomst, vi kan give de unge er, at der ved næste finanslov bliver et politisk flertal for at fjerne uddannelsesbesparelserne. Uanset hvilken studieretning, man som studerende læser, bør det være en kvalitetsuddannelse, som de kan bruge mange år ud i fremtiden. Det er afgørende for kvaliteten, at regeringen dropper at skære to procent på uddannelsesområdet år efter år, siger Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening, og fortsætter:

- Jeg vil opfordre politikerne på Christiansborg til at gøre uddannelsesområdet til valgkampstema. Ved at investere i alle videregående uddannelser sikrer vi, at vores unge generation får den gode kvalitetsuddannelse, som de fortjener, og som beriger dem og samfundet.
 
Pressehenvendelser til Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening på 29116080