March for Science kommer til Danmark

22. april samles akademikere og videnskabsentusiaster fra hele verden i March for Science med det formål at sætte fokus på værdien af viden og forskning. Der er også mulighed for at deltage i Danmark, hvor blandt andet DM og Danske Videnskabsjournalister er medarrangører af den danske march.

Dansk Magisterforening bakker op om demonstrationen lørdag 22. april og håber, at rigtig mange medlemmer vil tage del i arrangementet. Formålet er at gøre det synligt, at der er behov for fokus på forskningsfrihed og værdien af videnskab. 

"Videnskab er menneskehedens bedste redskab til at opnå indsigt og finde løsninger. Det giver nytænkning, som udvikler og gavner hele samfundet," siger Camilla Gregersen. 

Hun håber, at marchen kan være med til at skabe en fælles forståelse for vigtigheden af uddannelse og forskning, herunder også den frie forskning: 

"Der er brug for uvildig forskning og for en bredere forståelse for betydningen af forskningsfrihed. Offentligheden har brug for, at viden og videnskab bringes yderligere i spil og giver svar på komplekse spørgsmål. Uanset om vi taler HPV-vacciner eller klimaforandringer, er der brug for, at vi baserer vores diskussion på fakta," siger Camilla Gregersen. 

"Og så er vi i DM helt enige i marchens grundlag om, at nedskæringer på uddannelse og forskning går imod ethvert samfunds langsigtede interesser."

Hun opfordrer alle – både studerende, offentligt såvel som privatansatte – til at deltage i March for Science 22. april.

Praktisk info
Marchen i København begynder kl. 13 fra Niels Bohr Instituttet og slutter ved Christiansborg Slotsplads.

I Aarhus begynder vi ved rådhuset kl. 14.

LÆS MERE OM MARCH FOR SCIENCE

LÆS MERE OM MARCHEN I KØBENHAVN

LÆS MERE OM MARCHEN I AARHUS