Justering af uddannelsesloft var på tide

DM's formand Camilla Gregersen kvitterer for opblødning af aftalen om uddannelsesloftet, som sikrer en mere velkvalificeret arbejdsstyrke. Men uddannelsesloftet skal allerhelst fjernes helt, mener hun.

Det er meget positivt, at regeringen har lyttet til den massive kritik fra blandt andre DM og handler så resolut, at aftalen bliver justeret, allerede inden den er trådt i kraft.

Det mener DM's formand Camilla Gregersen, der står i spidsen for 50.000 akademikere ansat på det private og det offentlige arbejdsmarked.

”Grundlæggende bør begrænsninger på uddannelse fjernes helt, for vi har brug for et fleksibelt uddannelsessystem, hvor alle med evner og lyst kan uddanne sig til gavn for dem selv og for arbejdsmarkedet. Det er en vigtig forudsætning for, at vi hele tiden har velkvalificeret arbejdskraft”, siger Camilla Gregersen og tilføjer: 

”Opblødningen er et opmuntrende udtryk for, at vi er ved at få fleksibiliteten tilbage i uddannelsesvalget”.

Ud med brugerbetaling

Med aftalen er planerne om brugerbetaling fejet af bordet.

”Det er værd at fejre, at den uskikkelige tale om at indføre brugerbetaling ikke længere er i spil. Det ville have været fatalt, hvis uddannelsesloftet blev redskab til at nedbryde gratisprincippet på de videregående uddannelser. Vi er et videnssamfund. Derfor skal vi sikre os, at alle – uanset social baggrund – kan tage en uddannelse til glæde for dem selv og for arbejdspladserne”, siger formanden.

Yderligere oplysninger
Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening: 27 12 92 33
Franciska Beckett, presserådgiver i Dansk Magisterforening: 21 78 38 53