Magisterformand: SU-fredning lover godt for Danmark som videnssamfund

Dansk Magisterforenings formand, Camilla Gregersen, er glad på de studerendes og på Danmarks vegne ovenpå nyheden om, at regeringen har lagt planerne om SU-besparelser til ro.

Det er meget glædeligt, at regeringen har droppet planerne om at skære i SU’en i 2017. Vi ved, at SU er afgørende for, at unge fra uddannelsesfremmede hjem også kan fuldføre en uddannelse. Danmark er et videnssamfund, og vi skal sikre os, at alle kan udfolde deres fulde potentiale til glæde for dem selv, men også for de danske arbejdspladser og dermed også for Danmarks økonomi”, siger Camilla Gregersen.

Ikke studiejob nok

Regeringen opgiver planerne om at skære i SU’en, lige efter at Magisterbladet har afsløret, at der ikke er det provenu at hente, som regeringen havde kalkuleret med.

Tid til ambitioner

Jeg håber, at regeringen endegyldigt sender besparelserne i glemmebogen, og at vi nu får en ambitiøs uddannelsespolitik frem for den nedskæringslinje, vi har været vidner til de seneste år inden for alt, der har med uddannelse at gøre”

Vi har i Danmark stolte traditioner for at arbejde for lige adgang til uddannelse. Kortsigtede besparelser på SU og uddannelse må ikke blive en barriere for, at alle med lyst og evner kan gennemføre en uddannelse. Derfor glæder jeg mig over, at forligskredsen har afvist SU-forringelser,” siger formanden.

Yderligere oplysninger

Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening: 27 12 92 33

Franciska Beckett, presserådgiver i Dansk Magisterforening: 21 78 38 53