På udveksling i New York med støtte fra DM

For fire uger siden skiftede Katrine Søndergaard KUA ud med Barnard College of Columbia University i New York og et udvekslingsophold i fem måneder. Læs rejsebrev fra Katrine, hvor hun fortæller, hvordan hun shopper rundt mellem fagene på campus og går på opdagelse blandt New Yorks berømte locations.

Her tre uger inde i mit udvekslingsophold mærker jeg en form for sammenstød mellem en konstant FOMO i den ene grøft og et lige så konstant pres på studiefronten i den anden.

På den ydre side af muren svirrer mulighedernes by med alle Brooklyns kunstneriske spots, Lower Manhattans konstante, hektiske bevægelse og Midtowns betagende, skinnende lys, ikoniske skyskrabere og uendelige berømte locations, for ikke at tale om de utallige museer, barer, klubber og verdensberømte restauranter overalt på Manhattan, hvor det ikke er unormalt at spotte en kendis eller to. 

Fanget i en amerikansk college movie
Jeg har netop overstået to ugers såkaldt ”shopping”, hvor de studerende har mulighed for at skøjte rundt mellem alle de fag, de finder interessante, før de lægger sig fast på bestemte kurser for resten af semestret. 

Perioden er en blanding af en god mulighed for at blive klogere på, hvorvidt man skal tage et bestemt fag eller ej, samt en frustration over, at flere af fagene ligger oveni hinanden, er overfyldte eller har for omfattende en lektiemængde til, at det kan hænge sammen med de andre fag.

Man behøver i princippet aldrig at forlade campus. Med sit studiekort kan man (ofte kvit og frit og 24/7) gøre brug af de utallige ressourcer på campus som kantiner, caféer, biblioteker, læsesale, biografer, butikker, træningscentre, og jeg kunne blive ved. 

Her må jeg lige understrege Columbias underjordiske, gigantiske sportscenter, der huser alle campus’ sportsklubbers hjemmebaner og dertilhørende træningscentre. Ægte Ivy League. Og for en beskeden KUA-gænger føles det mest som at være fanget midt i en amerikansk college movie. I overkanten, hvis ikke ud overkanten.

På både læsesalene og i sportshallerne er det nærmest umuligt at skelne mellem, om det er nat eller dag. Der er hele tiden studerende, der forsøger at nå en presserende deadline eller gør alt for at blive lige dét bedre inden for sit felt. 

Her er etableret et miljø, hvor det føles som det mest naturlige i verden at studere eller træne på alle tider af døgnet. Det er der sikkert nogle studerende, der føler sig fint hjemme i, mens andre i højere grad har brug for at distancere sig fra konkurrencekulturen.

Liv inden for og uden for college
Som udvekslingsstuderende ser jeg i særdeleshed vigtigheden af at balancere de to sider af den både metaforiske og fysiske mur mellem campus og resten af NYC.

Socialt gør universitetet ligeledes sit for at holde hånden under den studerende, både i kraft af hyppige informerende eller kulturelle arrangementer og gennem det faktum, at mange af de studerende bor sammen i lejligheder udbudt af universitetet. 

Med den krævende lektiemængde, spændende faglige muligheder samt sociale arrangementer danner Morningside Heights rammen om en tilværelse som studerende, hvor der er rig mulighed for at lægge al sin tid. Men indenom forsøger ”The Capital of the World”, storbyernes storby, at få udelt opmærksomhed, og den kalder hver gang, den fornemmer, at du har sat en hel dag i streg af til at få færdiggjort den der aflevering til i morgen.

Det fagligt udfordrende studieliv på den ene side og New Yorks utallige, spændende tilbud på den anden side behøver dog ikke nødvendigvis at udkæmpe hinanden. New York er en enormt inspirerende by at leve i fyldt med historiske must-go-to-places, mennesker med noget på hjerte, samt politiske, kunstneriske og kulturelle arrangementer, som alt sammen er noget, der er enormt oplagt og givende at diskutere i akademisk sammenhæng.

På universitetet lægges der ligeledes op til et klasseværelse uden mure, hvor den akademiske læring flyder sammen med de specifikke oplevelser med verden, som de studerende har. Og hvilket bedre sted at skabe den slags dialog inden for de unges uddannelse end i et land pt. i så omfattende konflikt med sig selv?

Jeg ser derfor mit igangværende udvekslingsophold på Barnard College i New York som en sammensmeltning af det bedste fra to verdener. Og jeg kan ikke vente, til det fortsætter!

Læs, hvordan du kan få støtte til dit udvekslingsophold