March for Science i Danmark

22. april 2017 mødtes akademikere og videnskabsentusiaster fra hele verden i March for Science med det formål at sætte fokus på værdien af viden og forskning. I Danmark var DM og Danske Videnskabsjournalister medarrangører af den danske march.


Se video om baggrunden for March for Science med talsperson og astrofysiker på Niels Bohr Instituttet, Anja Cetti Andersen.

Dansk Magisterforening bakkede op om demonstrationen lørdag 22. april og formålet om at gøre det synligt, at der er behov for fokus på forskningsfrihed og værdien af videnskab. 

"Videnskab er menneskehedens bedste redskab til at opnå indsigt og finde løsninger. Det giver nytænkning, som udvikler og gavner hele samfundet," siger formand for DM, Camilla Gregersen. 

Med marchen ville vi skabe en fælles forståelse for vigtigheden af uddannelse og forskning, herunder også den frie forskning: 

"Der er brug for uvildig forskning og for en bredere forståelse for betydningen af forskningsfrihed. Offentligheden har brug for, at viden og videnskab bringes yderligere i spil og giver svar på komplekse spørgsmål. Uanset om vi taler HPV-vacciner eller klimaforandringer, er der brug for, at vi baserer vores diskussion på fakta," siger Camilla Gregersen og uddyber: 

"Og så er vi i DM helt enige i marchens grundlag om, at nedskæringer på uddannelse og forskning går imod ethvert samfunds langsigtede interesser."

DM-formand: March for Science handler om respekt for viden

LÆS MERE OM MARCH FOR SCIENCE